Помпа циркулационна ALPHA2 25-60 180 Grundfos 99411175

     

    626,00 лв

    Консумирана енергия: 3 .. 34 W

    Захранващо напрежение: 230 V

    Работен дебит: 0 - 3,2 м3

    Работен напор: 1,3 - 6,0 м

    Максимално системно налягане: 10 bar

    Присъединителен размер на помпата: G 1 1/2''

    Монтажна дължина: 180,00 мм

    Диапазон на температура на течността: 2оС-110оС

    Температура на околната среда: 0-40оС

    Помпен корпус: чугун

    Работно колело: PES 30% GF

    Тегло: 1,98 кг



    Открихте по-добра цена?
    Наш служител ще се свърже с вас
    до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

    Бърза поръчка
    без регистрация

Присъединителен размер на холендрите:  1'' (не са включени в доставката, могат да бъдат поръчани допълнително)

Клас на защита: X4D

Изолационен клас: F

Подобрената нова малка циркулационна помпа ALPHA2 предлага ненадмината енергийна ефективност на базата на доказани технологии на Grundfos и е идеалният избор за приложения за отопление, климатизация и охлаждане с долна граница на температурите на изпомпваната течност +2°C. С новата ALPHA2 можете да не се тревожите вече за сложните настройки на помпите. Просто инсталирайте помпата и я оставете на фабричната настройка „Auto Adapt“. Новата ALPHA2 автоматично ще анализира отоплителната система, ще намери оптималната настройка и ще продължи да регулира работата си при промяна на параметрите.

Приложима е в системи за подово и радиаторно отопление, еднотръбни и двутръбни системи, системи с постоянни и променливи дебити, както и системи с променлива температура на потока в тръбите. Grundfos ALPHA2 обединява двигател с ротор с постоянни магнити и контрол по диференциално налягане, което дава възможност за постоянно регулиране на производителността на помпата, спрямо системата. Grundfos ALPHA2 е с лесен за работа контролен панел, монтиран фронтално върху помпата, който може да се завърта на 90º. Контролното табло се състои от дисплей показващ консумацията на енергия във W или  m³/h за дебит, светлинни полета показващи настройките на помпата, светлинно поле показващо режим „Автоматична нощна работа“. Режим „Автоматична нощна работа“ се задейства при спадане на температурата на водата с повече от 10 до 15ºС в рамките на два часа. Превключването към нормален режим на работа се извършва, когато температурата на водата се повиши с 10ºС.

Предимства:

-         Режим „Пропорционално налягане“ - при намаляване на дебита се намалява и напора. Приложима в системи с термостатични радиаторни вентили, които не изискват минимален дебит.

-         Режим „Постоянно налягане“ - при промяна в дебита, напора остава постоянен. Приложима в системи за подово отопление и в системи с автоматични балансиращи вентили с термостатни радиаторни вентили.

-         Режим „Постоянна скорост“- при намаляване на дебита напора се увеличава и обратно. Приложима е в системи без термостатни радиаторни вентили.

-         Режим „Auto Adapt“ - адаптивен режим на работа, при който помпата снема работния профил на системата и го използва за оптимизиране на работата на помпата и инсталацията. Благодарение на този режим помпата е фабрично настроена и в повечето случай може да бъде пусната без да има необходимост от настройки.



Избрани продукти